Header Ads

Seo Services

Instagram Hikayede Anket Nasıl Yapılır


Instagram hikayelerine yani Story'lere anket ekleme özelliği ile Instagram takipçilerimizle etkileşimlerde bulabiliyor ve sonuçları ile de geri dönütler alabiliyoruz. Sorduğumuz sorularla cevaplar alabiliyor, duygu, düşünce ve şüphelerimize sayısal sonuçlar alabiliyoruz. Eğer Instagram üzerinden ticaret yapıyorsanız beklentilerini veya şikayetleri ölçeklendirebilir, tepkileri ölçebilirsiniz. 
Bu yazıda internetteki vaktimizin büyük bir kısmını ayırdığımız Instagram uygulamasındaki Hikaye yani Story kısmında  Anketler Nasıl Oluşturulur  adım adım anlatarak sizlerle paylaşıyorum.

Instagram Hikayede Anketler Nasıl Yapılır?

Instagram da anket oluşturma adım adım şu şekilde yapılmaktadır.
  1. Instagram uygulamasını açtıktan  sonra hikayeler kısmını geçiniz.
  2. Hikayenize anket ekleyebilmek için bir fotoğraf seçiniz. Seçtiğiniz fotoğrafın oluşturacağınız anket sorusu ile alakalı olması, bu ankete verilecek cevap sayısını arttıracağı aşikardır.
  3. Fotoğraf seçimini gerçekleştirdikten sonra ise üst köşede gülen yüz kısmına tıklayınız.
  4. Tıklama yaptıktan sonra karşınıza Anket özelliğinin de bulunduğu bir çok özelliği göreceksiniz 
  5. Anket yazan simgeye tıkladıktan sonra hikayenizde fotoğrafınız ile beraber Bir soru sor… yada inglizce versiyon kullanıyorsanız Ask A Question yazısı karşınıza çıkacaktır. Burada istediğiniz soruyu sorarak anketinizi bu hikaye için uygulayabilirsiniz. Anketinizi oluşturduktan sonra gerekli sonlandırma adımlarını uygulayarak hikayenizi yayınlayabilirsiniz.


Oluşturduğunuz anket sayesinde takipçilerinizden kolay bir şekilde geri bildirim alacaksınız ve çok işinize yarayacak. Özellikle ticari faaliyetlerde bulunuyorsanız. Peki sonuçları nasıl gözlemleyeceğiz? Hikayelerde oluşturduğunuz anket sonuçlarını yine oluşturduğunuz hikayede görüntüleyeceksiniz. 




Hiç yorum yok