Header Ads

Seo Services

18 Mart ÇANAKKALE ZAFERİ



ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
  
Dünya devi İngiltere ve kraliyet donanmalarının  Agamemnon, Gaulois , Bouvet ,Irresistable, Ocean, Nflexible, Souffren zırhlıların hasar alarak geri döndüğü yada boğazın sularında yattığı savaştır o, zaferimizdir.
  
İtilaf donanması büyük kayıp vererek savaş gücünün 1/3’ünü kaybettiği büyük yara aldığı savaşımızdır, zaferimizdir o.
  
Sonucunda Çarlık Rusya’nın devrilmesine ve dolayısıyla savaştan büyük ve etkili bir gücün çekilmesine vesile olmuş zaferimizdir o.
  
Çanakkale Deniz Savaşının Türkler tarafından mutlak galibiyetle kazanıldığı, Türk Tarihinin en önemli ve en kanlı zaferlerinden biridir o. Dünyanın en güçlü donanma gemileri Nusret'in döşediği mayınlar tarafından batırılmış ve geri çekilmelerine neden olmuş zaferdir o. İtilaf Devletlerinin Çanakkale'yi herhangi bir direnç görmeden geçeceklerini, ellerini kollarını sallaya sallaya hedefe varacaklarını zannettikleri, hatta emin olduğu, Çanakkale'yi geçtikten sonra İstanbul'u alarak Türkleri tarih sahnesinden indireceklerini zannettikleri savaştır o.

 Boğazın büyük bir kısmında, gemilerin geçişi esnasında Türk topçu birliklerin menzili gemileri vurmaya yetmemesine rağmen, yokluklarla fakat savaş geleneği ve zekasıyla kazanılmış, vatanımıza azgın dişlerini göstererek gelen Emperyalist Devletlere güçlü yumruğunu vurduğu, üzerinde yaşayamıyorsak altında yatarız diyen binlerce Türk evladının zaferidir o.
  
Teknik ve askeri yetersizliklere rağmen itilaf devletlerinin aynı donanmayla tekrar deneme şansları olmasına rağmen cesaret etmelerine cürretlerinin dahi olmadığı zaferdir o.
  
Birinci dünya savaşının en sert, deniz ve kara muharabelerine sahne olan Çanakkale Cephesinde İngiliz donanmasına karşı Nusrat Mayın Gemisiyle başlayıp, Seyit Onbaşı ile iyice taçlandırdığımız zaferimiz 18 martta gerçekleşmiştir. Denizden geçemeyeceklerini anlamış olan İngilizlerin haliyle İtilaf devletlerinin karadan Gelibolu Yarımadasına çıkartma yapmak istemeleriyle başlayan kara savaşlarında Mustafa Kemal Paşa, Anafartalar Cephesinde tarih yazdığı, düşman kuvvetlerin Conkbayırı'ndan çıkartma yapacağını askeri dehasıyla öngörerek savaşın seyrini değiştirmiş, dünyaya Asil Bir Türk Komutanı Ulu Önder Atatürk'ü kazandırmış zaferdir o.
  
14-15 yaşlarında çocukların, eğitimlerine devam eden öğrencilerin, şehit olduğu zaferdir o.
  
Köylerinde erkek kalmadığı için hepsi çephede şehit olduğu için ismi değiştirilen köylerinin (Ersizler Köyü), mezun veremeyen okullarının, omuzunda mermi taşıyan ninelerinin şehit olduğu, kağnılarla erzak taşıyan kadınlarının şehit olduğu, iki çarığı ,iki tane ekmeği varsa cephede askerim giysin, cephede askerim yesin diyen Anadolu insanının cömert, asil, cesur, vatansever zaferidir o.

 Emperyalist emelleri için tam teçhizat geldiler. Geçmek istediler, GEÇEMEDİLER,  geldikleri gibi  gittiler. Anadolu Türk Toprağıdır. İlelebet öyle kalacaktır. Üstünde yaşayamıyorsak, altında yatarız mukaddes vatanımızın.
  
Onca imkansızlığa rağmen yedi düvele karşı savaşıp bizlere bu vatanı bırakan Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve onca kahraman şehitlerimizi saygı, sevgi ve dualarla anıyoruz.
  

Vatan toprağına cansız düşmüş tüm şehitlerimizin Tini Şad, Mekanı Uçmağ Olsun.

Hiç yorum yok