Header Ads

Seo Services

Bilgisayarda Kayıtlı Wi-Fi Şifreleri Nasıl Öğrenilir?


Eğer evinizde, işyerinizde yada ofisinizde  kablosuz bir modeme sahipseniz ve bilgisayar ile kablosuz olarak internete bağlanıyorsanız mutlaka bir şifreli yada şifresiz wi-fi  kullanıyorsunuz demektir. Kablosuz modem kurulumu yaptıktan sonra  zamanla wi-fi şifrenizi unutma ihtimaliniz gayet normal bir durum olabiliyor. Bu nedenle şifreyi öğrenmek için modem sayfasına yada arayüzüne giriş yapmak gerekebiliyor. Bunun yerine aşağıda anlatmış olduğum adımları takip ederek kayıtlı wi-fi şifrenizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Yazımı okuduktan sonra diğer yazılarıma da göz atarak teknoloji konusunda kimseden yardım almadan işlerinizi yapabilirsiniz. 

Bilgisayarda Kayıtlı Wi-Fi Şifrelerini Öğrenme

Bilgisayarınızdan kayıtlı wifi şifrenizi öğrenmek için öncelikle sağ alt köşede saat ve tarih kısmımızın yanında bulunan internet bağlantı durumu simgemize  mouse ile sağ tıklayıp açılan ekranda Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni Aç seçeneğini tıklayınız. Yine açılan pencerede sol üst yan tarafta bulunan Kablosuz ağları yönet seçeneğine tıklayınız ve daha sonra açılan pencerede şu anda bağlı olduğunuz ağın yada daha önce bağlandığınız bir ağın  wifi şifresini öğrenmek istiyorsanız o bağlantıya çift tıklayınız. Küçük bir pencere açılacak ve a açılan pencerede Güvenlik seçeneğine tıklayınız. Ardından karakterleri göster seçeneğini seçili hale getirin. Bu şekilde bağlı olduğunuz wifi şifresini görebileceksiniz.

Bu kadar basit ve kullanışlı bir yöntemi öğrenmiş oldunuz. Şifrelerinizin ve hesaplarınız güvenliği için şifrelerinizi karmaşık, basit tahmin edilemeyen, siz ile tanımlanmayan, uzun ve değişik karakterlerden oluşan olması gerekmektedir. Bu bilgiyi göz ardı etmeyiniz.

1 yorum

Adsız dedi ki...

https://www.nettekno.net/2020/10/wifi-sifresi-ogrenmek.html