Header Ads

Seo Services

İlk Karadelik Fotoğrafı Yayınlandı : Canavar Kapısı



Bugün bir basın toplantıyla açıklamalar eşliğinde dünyaya tanıtıldı ve kamuoyuna yapılan araştırmalar hakkında bilgi verildi. Ve bu görüntü için şunu söyleyebiliriz. Albert Einstein'ın zekası ve hayal gücü ile 1905 yılında yani 114 yıl önce ortaya attığı İzafiyet teorisine yönelik somut bir bulgunun ortaya çıkışıdır.

Çapı 100 Milyar Km olarak tahmin ediliyor. İsmi ise Canavar Kapısı ve bu delik ışığı yutuyor ve burada yer çekimi o kadar güçlü ve etkili ki ışık kaçamıyor, deyim yerindeyse kurtulamıyor bu delikten. Işık kaçar mı demeyelim. Tüm fizik kurallarının bittiği yer diyebiliriz. Ya da bu güne kadar bu fizik kurallarına hiç ihtiyaç duymadık.
  
Bu fotoğraftan önce gördüğümüz her şey bir varsayımdı ve hayalimizde  canlandırdığımız bir görüntü idi . fakat aşağıda gördüğünüz fotoğraf bir kara deliğin ilk fotoğrafı. Yani ilk gerçek fotoğrafı. Saat yönünde hareket ediyor.
  
Bu bir  fotoğraf makinesi ya da görüntüleme cihazlarıyla çekilmiş bir görüntü değildir ve  53 milyon ışık yılı uzaktan tüm evrene yayılan radyo dalgaları yakalanarak dünyadaki  bazı yerlerde kurulan radyo teleskoplar aracılığıyla kaydedilmesinin sonucunda oluşturulmuş bir görüntüdür.
  
Peki ne oluyor bu 53 milyon ışık yılı uzaklık? Kafada canladırmak biraz zor olsa da 53 milyon ışık yılı önce çekilmiş bir fotoğraf diyebiliriz.
  
İlginç bilgilerden biri ise bu görüntüyü elde etmek için sadece 44 milyon Euro harcandığı söyleniyor.



Hiç yorum yok