Header Ads

Seo Services

Cep Telefonu IMEI Numarası Nasıl Öğrenilir


Öncelikle IMEI nedir onu bir öğrenelim. Dünyada üretilen her cep telefonunda telefona özel ve o cihazın bir nevi kimlik numarası anlamına gelen IMEI numarası bulunur. Her bir IMEI numarasını aynı anda sadece bir cep telefonu kullanabilmektedir. IMEI kavramının açılımı International Mobile Equipment Identity'dir. Yani uluslararası mobil cihaz kimliği anlamına gelmektedir. IMEI numarası cep telefonları için olmazsa olmazdır ve IMEI numarası olmayan cep telefonu çalışmamaktadır. 

IMEI Numarasını Nasıl Öğrenirim?

Cep telefonunuz da IMEI numarası sorgulamak için *#06# tuşlarına sırası ile basmanız yeterli olup karşınıza çıkan ekranda IMEI  numaranızı rahatlıkla görebilirsiniz. Cep telefonu imei numarasının kayıtlı olup olmadığını ise E Devlet IMEI numarası sorgulama panelinden öğrenebilir ve teyit edebilirsiniz.

IMEI numaranız ile telefonunuzun çalınması veya kaybolması durumunda servis sağlayıcınızı bilgilendirip, erişimin engellenmesini sağlayabilirsiniz. Bu durumda telefonunuz kullanıma kapanmış olacaktır. Cep telefonu hırsızlığı ve kayıp durumlarında  Emniyet yetkilileri  bu yöntemi kullanarak cep telefonunuzu IMEI numarası üzerinden takip etmektedir. IMEI kodu cihazın kendisine ait özel bir koddur ve cep telefonunuzun çalınması veya kaybolması durumunda takip edilebilir olması cep telefonunuzu korumaktadır. Olası bir çalınma durumunda ise  IMEI kodu değişimi yapılabilir. Yasadışı bir yöntem olsa da tabiri caizse çakma IMEI numarası ile Cep telefonunun IMEI numarası değiştirmektedir. Cep telefonu alımlarında bu konuya hassasiyetle dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ederim. 


Hiç yorum yok